ҒЎЗАНИ ЯНГИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР БИЛАН ЕТИШТИРИШНИНГ ИЛМИЙ АСОСЛАРИ

Авторы

  • Улжабоев Алижон Абдуллажанович Доцент Андижон қишлоқ хўжалиги ва агротехнологиялар институти
  • Абдуллаев Абдуқуддус Бахтиёр ўғли Андижон қишлоқ хўжалиги ва агротехнологиялар институти:
  • Юнусова Шахноза Ботиржон қизи Андижон қишлоқ хўжалиги ва агротехнологиялар институти

Аннотация

Бугунги кунда қишлоқ хўжалиги, хусусан пахтачилик олдида турган асосий вазифа хар қандай йўл билан пахта ҳосилдорлигини ошириш эмас, балки пахта хосилдорлигини ошириш билан бирга маҳсулот таннархини камайтириш, мехнат унумдорлигини ошириш ва маҳсулот сифатини яҳшилаш хисобланади. Бу мақсадларга эришиш учун пахтачиликда энг янги, замонавий технологияларни кенг тадбиқ этишимиз мақсадга мувофиқ. Бундай усуллардан бири пахтачиликда ўсимликни илдиздан ташқари, яъни барг орқали озиқлантириш усулини кенг тадбиқ этиш хисобланади.

Библиографические ссылки

Азизов Б.М. «Значение некорневого питания хлопчатника» Т. 2008 г

Белоусов М.А «Физиологические основы корневого питания хлопчатника» «Ўзбекистон»Т.,1975 г.

Мирзажонов К.М «Ғўза ва буғдой етиштиришда суспензия кўллаш бўйича тавсиялар» 2007 й 4. Оллоберганов О. «Пахтачиликда суспензия эритмасини кўллаш» Фаргона 2007 й

Загрузки

Опубликован

2023-09-14

Как цитировать

Улжабоев, А. ., Абдуллаев, А., & Юнусова, Ш. . (2023). ҒЎЗАНИ ЯНГИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР БИЛАН ЕТИШТИРИШНИНГ ИЛМИЙ АСОСЛАРИ. Академические исследования в современной науке, 2(21), 22–25. извлечено от http://econferences.ru/index.php/arims/article/view/8396